Menu

Haptonomie

Rineke Brinkhof

De haptonomie is de leer van het menselijk gevoel en menselijk gevoelsleven.Haptonomie houdt zich bezig met aanraken, voelen, lichamelijk contact, met de ontwikkeling van het menselijke gevoelsleven en de ontwikkeling van de tastzin, met houdingen, bewegen en gebaren. Wij bewegen in de ruimte, met andere mensen. Het ervaren van grenzen, het stellen van grenzen en ermee leren spelen krijgt veel aandacht.
Meer lezen: www.rinekebrinkhof.nl, 06 – 42 17 54 47


Frances Schorer

Na de opleiding fysiotherapie (1970-1974) was haar werkervaring velerlei: werken met MS en CVApatiënten,kinderrevalidatie; later volgde zij de opleiding haptonomie en Feldenkrais.

Het werk van de Hongaarde kinderarts Emmi Pikler beïnvloedde haar stijl van werken en het omgaan
met volwassenen en kinderen.

De Child Space training ( Feldenkrais voor baby’s)leerde haar zien hoe de baby motoriek zich ontwikkelt en hoe ouders gesteund kunnen worden zodat zij inzicht krijgen in het belang van een zo ongestoord mogelijk ontwikkeling. Haar werkzaamheden bestaan uit het geven van Feldenkrais groepen; ook werkt zij individueel met volwassenen, kinderen en baby’s. De Lijnbaansgracht is voor haar de plek van collega’s ontmoeten en ervaring uitwisselen.

wilt u contact of meer informatie: 06 – 30 27 80 07 of ga naar www.francesschorer.nl