Menu

Haptonomie

Rineke Brinkhof

De haptonomie is de leer van het menselijk gevoel en menselijk gevoelsleven.Haptonomie houdt zich bezig met aanraken, voelen, lichamelijk contact, met de ontwikkeling van het menselijke gevoelsleven en de ontwikkeling van de tastzin, met houdingen, bewegen en gebaren. Wij bewegen in de ruimte, met andere mensen. Het ervaren van grenzen, het stellen van grenzen en ermee leren spelen krijgt veel aandacht.
Meer lezen: www.rinekebrinkhof.nl, 06 – 42 17 54 47


Frances Schorer

Na de opleiding fysiotherapie (1970-1974) was haar werkervaring velerlei: werken met MS en CVApatiënten,kinderrevalidatie; later volgde zij de opleiding haptonomie en Feldenkrais.

Het werk van de Hongaarde kinderarts Emmi Pikler beïnvloedde haar stijl van werken en het omgaan
met volwassenen en kinderen.

De Child Space training ( Feldenkrais voor baby’s)leerde haar zien hoe de baby motoriek zich ontwikkelt en hoe ouders gesteund kunnen worden zodat zij inzicht krijgen in het belang van een zo ongestoord mogelijk ontwikkeling. Haar werkzaamheden bestaan uit het geven van Feldenkrais groepen; ook werkt zij individueel met volwassenen, kinderen en baby’s. De Lijnbaansgracht is voor haar de plek van collega’s ontmoeten en ervaring uitwisselen.

wilt u contact of meer informatie: 06 – 30 27 80 07 of ga naar www.francesschorer.nl

Beste bezoeker,

De maatregelen die de overheid inzake de Coronacrisis heeft genomen zijn noodzakelijk. Wij volgen deze adviezen op, na overleg met onze beroepsgroepen. Tot 6 april liggen de meeste werkzaamheden in deze praktijk daarom stil.

Dat betekent dat:
Feldenkraisgroepslessen en de individuele afspraken gestopt
zijn.
Lokai Shiatsu behandelingen gestopt zijn.
Fysiotherapeutische afspraken alleen bij urgentie mogelijk zijn. En alleen als u geen griepverschijnselen heeft.

Coachingsessies van de Gestalttherapeuten en de
Psychosynthese wél kunnen doorgaan maar dan in een digitale vorm.

Andere activiteiten zoals yoga en massagetherapie eveneens
stopgezet zijn.

Voor alle therapieën geldt, dat u met de desbetreffende therapeut contact op kunt nemen voor vragen en overleg. Natuurlijk houden wij u op de hoogte en wordt u door ons geïnformeerd wanneer
behandelingen, individuele sessies en groepslessen weer als vanouds van start kunnen gaan.

WWW.PRAKTIJKLIJNBAANSGRACHT.NL

17 maart 2020