Menu

Madeleine Maurick

‘Dichterbij jezelf komen is een beweging’.
Dit is mijn motto als gestalttherapeut en traumatherapeut. Soms weet je niet welke beweging op dit moment passend is, noodzakelijk of gewenst.  Dan is het zinvol om daar ondersteuning bij te zoeken.

Ondersteuning van wie?
Mijn naam is Madeleine Maurick (1954), geboren en getogen in Amsterdam, een stad naar mijn hart. Ik heb in mijn leven veel gereisd in Afrika en geschreven over mensenrechten en homorechten, twee thema’s waarmee ik mij verbonden voel. Mijn focus in de therapie ligt vooral in het hier en nu, het enige moment dat wij werkelijk aanwezig kunnen zijn. Ook al hebben we het over het verleden, dan gaat het erom wat je daar op dit moment bij beleeft.  Door een sterk lichaamsgerichte aanpak leer je je eigen lichamelijke reacties en overlevingsmechanismen (her)kennen en verruim je daarmee je eigen levensruimte.

Welke therapie?

Ik ben opgeleid als gestalttherapeut en heb mij daarnaast gespecialiseerd in lichaamsgerichte traumatherapie (SE-Somatic Experiencing en NARM-NeuroAffective Relational Model). Beide vormen van traumatherapie hanteren een zachte en helende methodiek. Er is veel aandacht voor het vergroten van eigen draagkracht, het hervinden van de eigen lichamelijk zelfregulatie, zodat niet elke prikkel van buitenaf je uit balans brengt.

Ik werk al jaren met veel plezier op de Lijnbaansgracht. Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan een kijkje op mijn website: www.gestaltpraktijkamsterdam.nl waar nog meer informatie te vinden is.

WILFRIED SLUYS

Wilfried Sluys  (1963) Gestalttherapeut en Relatietherapeut

“Contact is the life blood of human growth”(Erving Polster)
Mijn naam is Wilfried Sluys, ik ben een gestalt en relatietherapeut. Voor opleidingen zie : https://www.ws-gestalttherapie.nl/cv/

Gestalttherapie. 
Gestalttherapie is een vorm van psychotherapie waarbij het maken van contact centraal staat. Contact is de manier waarop wij verbinding maken met onze omgeving ( gezin, werk, etc). Dit doen we door te voelen, te zien, te luisteren, te praten en waar te nemen. Volgens de gestalttherapie is er geen groei mogelijk zonder contact. Mensen kunnen geblokkeerd raken in zichzelf en daarmee ook in de interactie met hun omgeving. Hierdoor kunnen er psychische problemen en of relatieproblemen ontstaan. Gestalttherapie is gericht op het herstellen van dit contact met jezelf en de omgeving. Als gestalttherapeut ben ik concreet bezig en probeer snel to the piont te komen. Geen ellenlange omwegen maar samen zoeken naar waar je nu precies door of in vastloopt. Mijn website: www.ws-gestalttherapie.nl