Menu

Feldenkrais

De Feldenkrais methode

Norman Doidge over Moshe Feldenkrais

Bewustworden door beweging

Spelenderwijs geven  deze lessen je  ondersteunende, vaak ongewone en uitdagende bewegingsmogelijkheden. Op organische wijze integreer je deze in het dagelijkse leven.
De lessen laten je  in de eerste plaats  ontdekken welke voorkeuren en bewegings- en denkpatronen je hebt aangeleerd. Stap voor stap en aandachtig verken je variaties in bewegen . Je leert wat je beperkt of hindert of hoe je juist vloeiend, zonder overbodige inspanning  kunt bewegen. Van daaruit ervaar je meer mogelijkheden en gemak. Dit neem je mee in je dagelijkse leven door bijvoorbeeld prettiger te staan, te zitten, te lopen, te draaien.
In de praktijk worden zowel groepslessen ( Bewustwording door beweging)  als individuele lessen ( functionele Integratie) gegeven.

De groepslessen zijn geschikt voor volwassenen. De individuele lessen voor kinderen en volwassenen.
De Feldenkrais methode is bovendien ondersteunend  bij uiteenlopende fysieke of neurologische problemen. Ook wordt de methode frequent toegepast in vakgebieden als Dans, Theater, Muziek, Onderwijs en Sport.

Meer informatie over de Feldenkrais methode kunt u ook vinden op: www.feldenkrais.nl

Rineke Brinkhof

De Feldenkrais Methode houdt zich bezig met de vraag: hoe kan een mens leren zich zo te organiseren dat hij in iedere situatie handelt in overeenstemming met zijn eigen behoeftes, wensen plannen en taken. Hoe kan hij leren optimaal om te gaan met de uitdagingen die zich steeds weer voordoen? Hoe kan hij zich het vermogen eigen maken om zo goed mogelijk te blijven functioneren, ook wanneer hij in moeilijkheden verkeert zoals bij invaliditeit, ziekte of chronische pijn.
Meer informatie: www.rinekebrinkhof.nl06 – 42 17 54 47


Nicoline van der Pas

Ondernemend, onderzoekend met veel aandacht voor het maximaal functioneren van het lichaam en uw welbevinden. Ik heb 30 jaar als fysiotherapeute een praktijk in Amsterdam gehad. In mijn manueel-therapeutische werk bouwde ik veel ervaring op met het bewegingsapparaat en met de anatomie en fysiologie van het skelet.

Het is mijn grote wens dat ieder mens zijn maximale potentieel ontdekt en gebruikt.
De Feldenkrais-methode geeft mij hiertoe de goede handvatten. Meer informatie  voor lessen in Amsterdam of op locatie in uw bedrijf op www.incrediblemoves.nl


Barbara Roodnat

Om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren zijn wij continu op zoek naar  balans. Soms is dat een
uitdaging, soms gaat dat verbazend eenvoudig.

Mijn naam is Barbara Roodnat, ik ben algemeen fysiotherapeut en Feldenkrais practitioner.
Ik heb vele jaren ervaring op beide vakgebieden. Door mijn achtergrond kan ik putten uit verschillende behandel methoden en technieken. Ieder mens heeft immers een andere, eigen benadering nodig.
Bewegen doen we de hele dag. Wij willen ons dagelijks leven vorm geven, onze werkzaamheden en onze hobby’s uitvoeren.  We kunnen daarin belemmerd worden door blessures, aandoeningen, spanningsklachten of na operaties. U krijgt deskundige begeleiding om het herstelproces voorspoedig te laten verlopen. Ook het leren omgaan met bepaalde, zij het periodieke, belemmeringen kan een behandeldoelstelling zijn.

Heeft u klachten als gevolg van stress, overbelasting  of om nog onduidelijke redenen. Lichaam en geest zijn een onafscheidelijk duo. Een verstoring op een van de niveaus beïnvloedt de ander. De behandeling richt zich op het  inzichtelijk maken van factoren en het herstel van de belastbaarheid. Coaching,
ontspanning- en ademhalingsoefeningen zijn effectieve behandelmethoden. Samen zoeken wij naar een gerichte oplossing.

Voor meer informatie en alle verzekeringstechnische zaken kijk op www.fysiolijnbaansgracht.nl
Wilt  u contact opnemen? Bel 06 – 29 88 91 18 of spreek in op 020 – 625 58 73 KvK: 61570915 / BIG geregistreerd / Aangesloten bij de KNGF en NFV


Frances Schorer

Na de opleiding fysiotherapie (1970-1974) was haar werkervaring velerlei: werken met MS en CVApatiënten,kinderrevalidatie; later volgde zij de opleiding haptonomie en Feldenkrais.
Het werk van de Hongaarde kinderarts Emmi Pikler beïnvloedde haar stijl van werken en het omgaan
met volwassenen en kinderen.

De Child Space training ( Feldenkrais voor baby’s)leerde haar zien hoe de baby motoriek zich ontwikkelt en hoe ouders gesteund kunnen worden zodat zij inzicht krijgen in het belang van een zo
ongestoord mogelijk ontwikkeling. Haar werkzaamheden bestaan uit het geven van Feldenkrais groepen; ook werkt zij individueel met volwassenen, kinderen en baby’s. De Lijnbaansgracht is voor haar de plek van collega’s ontmoeten en ervaring uitwisselen.

Wilt u contact of meer informatie: 06 – 30 27 80 07 of ga naar www.francesschorer.nl


Anna Verberne

Anna Verberne is Feldenkrais docent , Child’Space practitioner en Iokai Shiatsu therapeut.Zowel individueel als in groepsverband werkt zij met (jonge) kinderen en volwassenen. Zij is werkzaam in het nascholingsprogramma van Stichting Beweging, Dans en Spel in begeleiding en hulpverlening te Amsterdam.I.S.M. geeft zij jaarlijks workshops en nascholing waarin de Feldenkrais methode wordt gecombineerd met andere vakgebieden ( Zang, Dansimprovisatie, Alexandertechniek). Een bijzondere en inspirerende combinatie.

Haar Feldenkrais-opleiding kreeg zij van Mia Segal, assistent van Moshe Feldenkrais.

Haar Iokai Shiatsu-opleiding volgde zij bij Kazunori Sasaki aan de Iokai Shiatsu Academie d’Europe. In 2010 heeft zij de Child’Space- Chava Shelhav method afgerond. Deze methode die de ontwikkeling van de baby in de eerste twee jaar ondersteunt is gebaseerd op de Feldenkrais methode en richt zich op ouder(s) en kind. Haar achtergrond in de moderne dans ,acrobatiek en haar scholing in Japanse stem- en bewegingskunsten, Shinto , Ki-training en Ki-Aikido , zijn voor Anna een belangrijke inspiratiebron, waar zij tijdens haar lessen en behandelingen rijkelijk uit put. Anna is lid van de Nederlandse Feldenkrais Vereniging en de Vereniging voor iokai-shiatsu Therapeuten. Zij is als registertherapeut BCZ ingeschreven bij de RBCZ ( register beroepsbeoefenaren complementaire zorg) en SRBAG. Haar Iokai Shiatsu behandelingen worden via de aanvullende verzekering gedeeltelijk vergoed. Website: www.mani-kole.nl, e.mail: manikole@quicknet.nl